2020 Maine Herbal Gathering

Hello Maine Herbal Community!

We hope everyone has been enjoying the winter. We are back to planning for our next annual herbal gathering and have some exciting announcements. 

Firstly, please mark your calendars for the 6th Annual Maine Herbal Gathering on October 3rd, 2020. We will gather again at Merryspring Nature Center in Camden, ME.

We are also excited to announce a special keynote talk by Dr. Jus Crea Giammarino.

Dr. Jus Crea Giammarino

Jus Crea currently practices Naturopathic Medicine in Springfield, MA treating people of all ages. Raised with her Penobscot culture and Native American spiritual practices she also has lectured extensively on Native American Herbology and leads ethnobotanical tours. We are honored to have her join us and the other amazing folks who will be presenting at this years gathering, and that brings us to our next announcement….

We are now accepting proposals for 2020 presenters! 

Deadline for proposals: April 10th

Submit proposals to herbalistgathering@gmail.com  in a 1 page pdf or word doc attachment. Include your name, business (if you have one), email, address, and phone number along with a title, short talk description and any special needs you have for your talk. Please write in the subject line of your email – MHG -presenter application 2020. Let us know what length the class you are applying for – the options are 50 min. or 80 min. See draft schedule below.

Merryspring has one indoor classroom space, a gazebo and  tent space to have class under. Note that we may not be able to accommodate all requests for equipment/media/etc. Preference is given to presenters who did not teach last year and are Maine based.

We receive great suggestions for classes that folks want to see, but need teachers to teach them! This is a wonderful opportunity for you to share your wisdom with the herbal community of Maine and we look forward to hearing your new and diverse offerings. 

Notification of participation via email: By April 29th

Event Details:
6th Annual Maine Herbal Gathering
Saturday, October 3rd 9am-5pm
Merryspring Nature Center
http://www.merryspring.org/
Camden, ME

Draft Schedule
*Opening – 30 min (9:15am – 9:45am)
 *Session 1 – 50 min (10am – 10:50am)
 *Session 2 – 80 min (11am – 12:20pm)
 *Lunch – 60 min (12:30 – 1:30pm)
 *Keynote – 90 min (1:30pm – 3pm)
 *Session 3 – 50 min (3:10pm – 4pm)
 *Session 4 or Closing – TBD (4:10pm – 5pm)

Please follow our Facebook page if you haven’t already and stay up to date for when tickets go on sale, vendor and scholarship info etc. Our website will be updated in the next few weeks. We also have an Instagram @maineherbalistgathering for you to follow! Please share this info and let us know if you have any questions.

We look forward to hearing from you.

In warmth,
The Maine Herbal Gathering Team